Hartslag #18: de voorstelling “Mission Molière” in het Internationaal Theater Amsterdam  

Onze hartslag #18 nodigt je uit om de voorstelling van “Mission Molière”, naar het Franse toneelstuk “Le Misanthrope”, te ontdekken in het Internationaal Theater Amsterdam op 23 en 24 mei 2023.

Het Institut français NL deelt zijn “hartslag” om je te helpen de hedendaagse Franse creatie in Nederland te ontdekken waar je hart sneller van gaat kloppen

Bij deze hartslag kun je kans maken op uitnodigingen voor de voorstelling Mission Molière, naar het Franse toneelstuk Le Misanthrope van Joachim Robbrecht, in regie van Sarah Moeremans en uitgevoerd door Het Zuidelijk Toneel in het Internationaal Theater Amsterdam op 23 en 24 mei 2023. 

Abonneer je op het Instagram-account van het Institut français NL en waag je kans door een vraag te beantwoorden in een Instagram story. De winnaars worden via hun Instagram-account gecontacteerd. 

Mission Molière © Sofie Knijff

Mission Molière

Last van een ochtendhumeur? Soms een hekel aan tout le monde? Gekweld door een onbeantwoorde amour? Jaloers op een kluizenaar die zich verstopt in de uitgestrekte bossen van Alaska? Herkenbaar? Dan ben je toe aan deze “Mission Molière”, een radicale bewerking van de Franse komedie De Mensenhater.  
350 jaar na de dood van de Franse komedieschrijver Molière, brengen Sarah Moeremans en Joachim Robbrecht de personages uit zijn bekendste stuk De Mensenhater tot leven. Of misschien zijn ze nooit echt doodgegaan. Want ironie, komedie en cynisme is van alle tijden. In deze gemoderniseerde versie, die zich afspeelt in het Parijs van de zeventiende eeuw, geven Sarah en Joachim hun eigen visie op humor, hypocrisie en goedbedoelerigheid.

Informatie