Hartslag #27 : 4 Franse auteurs op het internationale en multidisciplinaire Crossing Border festival 2023 in Den Haag

Onze hartslag #27 nodigt je uit voor het literaire Crossing Border festival 2023 met verschillende Franse auteurs in Den Haag van 1 t/m 4 november 2023.

Het Institut français NL deelt zijn “hartslag” om je te helpen de hedendaagse Franse creatie in Nederland te ontdekken waar je hart sneller van gaat kloppen. 

Elke november nemen meer dan 80 hedendaagse schrijvers, dichters, muzikanten, spoken word artiesten en verhalenvertellers Den Haag over op meer dan 12 locaties, waar verschillende genres en kunstvormen samensmelten tot een onvergetelijke festivalervaring. Deze 31e editie van Crossing Border vindt plaats van 1 t/m 4 november 2023 met vier Franse auteurs. 

Het Crossing Border festival creëert een omgeving waar de grenzen tussen publiek, artiesten en kunstvormen verdwijnen en waar gasten worden uitgenodigd om zich buiten de vertrouwde grenzen te wagen.

Kids’ programme 

Op 4 november kunnen kinderen Lucie Felix (10.00-11.00 uur, Théâtre De Vaillant) en Nicolas Bidet, alias Nicoby en Korkydü (15.15-16.15 uur, zaal 3) ontmoeten.  

Lucie Felix is een Franse auteur van kinderboeken. Een gevoel van verwondering en nieuwsgierigheid en een toegankelijke visuele stijl zijn kenmerkend voor haar boeken, die wereldwijd talrijke prijzen hebben gewonnen, waaronder de Grande Ourse de France in 2022. 

Nicolas Bidet is een Franse striptekenaar die werkt onder de pseudoniemen Nicoby en Korkydü. Nicoby, geboren in Rennes, tekent voor de stripbladen Le Journal de Mickey, Robbedoes en Fluide Glacial en publiceerde in 2001 zijn eerste serie Les Zélus met scenarist Ferru. 

In conversation with Anthony Passeron 

Tijdens ‘In conversation with Anthony Passeron‘ op 4 November vindt een gesprek plaats tussen de Franse auteur en Roos van Rijswijk. Anthony Passeron is de auteur van Les Enfants Endormis, winnaar van de prestigieuze Prix Première Plume in 2022. Hij combineert sociologisch onderzoek met persoonlijke geschiedenis en onderzoekt de ervaringen van zijn oom Désiré, die het huis verliet om te studeren en te reizen, maar aan heroïne verslaafd raakte en AIDS kreeg. 

The Chronicles Live avec Claire Baglin 

Tot slot neemt Claire Baglin op 4 november deel aan The Chronicles Live. Claire Baglin groeide op in Normandië, waar haar vader fabrieksarbeider was en haar moeder maatschappelijk werkster. Ze put uit haar persoonlijke achtergrond in haar eerste boek, En Salle, dat verhaalt over de dagen van een fastfoodmedewerkster en lezers een uniek perspectief biedt op het Franse arbeidersleven. Ze schrijft vlot en humoristisch en vindt poëzie in de kleine dingen, terwijl ze een indringend beeld schetst van sociale ongelijkheid. 

Over

Crossing Border is één van de oudste en meest vooruitstrevende literatuur- en muziekfestivals van Europa.  Het festival wordt gehouden in Den Haag in Nederland en Antwerpen in België. 

Informatie

  • In het kader van: Crossing Border 
  • Stad: Den Haag 
  • Datum: 1-4 november 2023