Prijs voor de beste recensie van de Choix Goncourt 2022

Nederland heeft deelgenomen aan de wedstrijd voor de beste recensie van de Choix Goncourt 2022: de winnaar, Robin Chardon, is uitgenodigd voor de Prix Goncourt 2023 in Parijs.

In samenwerking met de Académie Goncourt (Parijs) en met steun van Platform Frans heeft het Institut français NL een wedstrijd georganiseerd voor de beste recensie van de Choix Goncourt Nederland 2022: alle studenten die deelnamen aan het programma van de Choix Goncourt Nederland 2022 werden uitgenodigd om een recensie te schrijven van Giuliano da Empoli’s roman Le Mage du Kremlin, die verkozen werd tot de Choix Goncourt Nederland 2022. 

Robin Chardon, student aan de Radboud Universiteit Nijmegen, won de eerste prijs. Zij werd uitgenodigd voor de uitreiking van de Prix Goncourt 2023, op 7 november 2023 in restaurant Drouant in Parijs.

PRIX GONCOURT 2023. Paris 7 ovembre 2023. PHOTO Alexandre MARCHI / Académie Goncourt.
PRIX GONCOURT 2023. Paris 7 ovembre 2023. PHOTO Alexandre MARCHI / Académie Goncourt.

Over

Onder auspiciën van de Académie Goncourt, met steun van AUF West-Europa en in samenwerking met boekhandel Le Temps Retrouvé, biedt het Institut français NL de Choix Goncourt Nederland aan, die Nederlandse studenten in staat stelt om werken uit de hedendaagse Franstalige literatuur te ontdekken, deel te nemen aan een leescommissie, hun favoriete boek te kiezen en hun keuze te beargumenteren. 

Partners

  • Georganiseerd door: Institut français NL
  • Onder de auspiciën van Académie Goncourt
  • Met de steun van:  Fondation Crédit mutuel
  • In samenwerking met: Plateform Frans