Hartslag #4: Franse muzikante Laura Perrudin op het festival Sound of Europe 2021 in Breda

Onze hartslag #4 nodigt je uit om een concert van de Franse muzikante Laura Perrudin te ontdekken op het festival Sound of Europe in Breda op 16 oktober 2021.

Het Institut français NL deelt zijn “hartslag” om je te helpen de hedendaagse Franse creatie in Nederland te ontdekken waar je hart sneller van gaat kloppen.

Deze hartslag presenteert een concert van de Franse muzikante Laura Perrudin op het festival Sound of Europe in Breda op 16 oktober 2021 om 21:00.

In lijn met bekende harpisten als Dorothy Ashby en Alice Coltrane, brengt de Franse harpiste en zangeres Laura Perrudin een compleet eigen geluid uit haar instrument. Grootgebracht op jazz, geschoold in klassieke muziek, liet ze zich vervolgens ook inspireren door elektronica, soul en hiphop.

Alleen met haar harp en effectpedalen laat ze dat horen als een one-man-band, en daarnaast treedt ze met band op op festivals zoals London Jazz Fest, Eurosonic Noorderslag, PopKultur Festival Berlin – sinds eind afgelopen jaar met de dansbare en energieke plaat Perspectives & Avatars als nieuwste wapenfeit.

Haar eigen virtuose geluid heeft net zoveel te maken met Flying Lotus en Amon Tobin als met klassieke en jazzartiesten als Debussy en Wayne Shorter. Precies die mix werd eerder geprezen door BBC Radio, Le Monde en het toonaangevende Franse tijdschrift Les Inrocks.


Over

Sound of Europe brengt sinds 2018 een spannende mix van jazz, klassiek, funk en elektronica naar Breda. Het festival is geworteld in improvisatie en muzikaal vakmanschap uit Europa, maar gaat voorbij die grenzen zodat bezoekers iedere keer wat nieuws ontdekken.

Informatie

  • Kunstenaar: Laura Perrudin
  • In het kader van: Sound of Europe
  • Stad: Breda
  • Plaats: Podium Bloos
  • Datum: 16 oktober 2021 om 21:00
  • Foto: Laura Perrudin © Nicolas Joubard