Hoe ver wilt u gaan met de Franse taal? #plusloin

De wereldwijde digitale campagne om het leren van de Franse taal te bevorderen, op initiatief van het Institut Français, wordt nu ook in Nederland gelanceerd.

Presentatie

“Hoe ver wilt u gaan met het Frans? #plusloin” is een wereldwijde digitale campagne van het Institut Français om het leren van de Franse taal te bevorderen.

Deze campagne is opgezet in samenwerking met het Franse culturele netwerk in het buitenland.

De campagne moedigt mensen aan om verder te gaan met de Franse taal, in hun studie, in het dagelijks leven, in hun dromen, bij het reizen en in het werk. Zo kunnen ze ervaren dat de Franse taal hen verder kan brengen, dat het een moderne, open en toegankelijke taal is die nieuwe kansen biedt bij een professionele carrière.

#Plusloin in Nederland

Het Institut français des Pays-Bas neemt deel aan de campagne “Hoe ver wilt u gaan met het Frans? #plusloin” en presenteert twee video’s waarin de carrières van twee in Nederland gevestigde Franstalige persoonlijkheden worden belicht.

Aimée de Jongh is een Nederlandse stripauteur. Op de kunstacademies in Rotterdam en in Gent heeft zij een opleiding als animatiefilmer gevolgd. Zij maakte een tiental stripboeken en heeft meegewerkt aan 5 animatiefilms. Haar laatste graphic novel Taxi! is net in het Frans verschenen bij La Boîte à Bulles (september 2021).

Brody Warren is Attaché bij de Secretaris-Generaal en Senior Legal Officer in het Permanent Bureau van de Haagse Conferentie voor Internationaal Privaatrecht (HCCH). Hij studeerde rechten en politieke wetenschappen aan de Australian National University (Canberra, Australië).


Over

Wilt u verder gaan en Frans leren in Nederland? Bezoek het Institut français in Nederland of een van de 34 Alliances Françaises in Nederland.

Het culturele netwerk om Frans te leren in Nederland

  • Institut Français: De afdeling cursussen in Groningen van het Institut français des Pays-Bas
  • Alliance Française: Alliances Françaises Pays-Bas; Alliance Française Amsterdam; Alliance Française La Haye; Alliance Française Rotterdam
  • Partners: Levende Talen Frans; Platform Frans; Table ronde pour le français