IFexport: de circusvoorstelling “Terces” gepresenteerd op het Noorderzon in Groningen  

Het Institut français de Paris ondersteunt de ontwikkeling in Europa van het project “Attraction” van Cirque ici / Johann Le Guillerm, gepresenteerd op het Noorderzon in Groningen van 17 t/26 augustus 2023.

IFexport wordt aangeboden door het Institut français de Paris en biedt internationale steun aan projecten van kunstenaars, Franse of in Frankrijk gevestigde professionals of instellingen in de creatieve en culturele sectoren. 

In het kader van IFexport steunt het Institut français de Paris het project Attraction van Cirque ici / Johann Le Guillerm tijdens zijn Europese tournee, waaronder de presentatie van Terces, een voorstelling in een circustent, tijdens het Noorderzon Festival of Performing Arts & Society in Groningen van 17 t/m 26 augustus 2023. 

Légende : Noorderzon 2023 – Johann Le Guillerm © Philippe Laurençon 

Terces

Ga maar vast op het puntje van je stoel zitten, want prijswinnend genie en excentrieke uitvinder Johann Le Guillerm komt na 18 jaar terug naar Noorderzon. Zijn nieuwste voorstelling Terces, gespeeld in zijn eigen circustent in het Noorderplantsoen, beneemt je 90 minuten lang de adem met geometrische wonderen en ingenieuze bouwwerken. Circus-superster Johann werkt al meer dan 20 jaar aan deze betoverende voorstelling, en dat meesterlijke vakmanschap zie je meteen. De tent is zijn experimenteerlaboratorium, dé plek waar hij de principes van circus uit elkaar haalt, en op zijn eigen spectaculaire manier weer opbouwt De Franse magiër van het moderne circus laat je versteld staan met zijn verbluffende trucs, die balanceren op de rand van het (on)mogelijke. In zijn eentje op het podium, spreekt hij tot de verbeelding van jong en oud. Circus zal voor jou nooit meer hetzelfde zijn. 

De voorstelling

Toen Johann Le Guillerm in 1996 de Grand Prix National de Cirque won, kwam zijn carrière in een stroomversnelling. Zijn succes heeft ertoe geleid dat hij wereldwijd bekend staat als de excentrieke meester van het hedendaagse circus. Voor de echte Noorderzon-veteranen onder ons: Terces is een voortzetting van Cirque Ici’s voorstelling Secret (2005). Terces is het 3e deel in Johanns ‘research of Attraction’, dat ons laat zien wat er werkelijk zo spectaculair is aan circus, in de meest pure vorm.

Over

Noorderzon Festival of Performing Arts & Society is de ietwat curieuze combinatie van groots zomerfeest en internationaal kunstenfestival. Lokaal programma staat zij-aan-zij met avontuurlijke internationale podiumkunsten en maatschappelijke duiding. Cutting-edge theater en muziek, literatuur, moderne dans, lokale voorstellingen in intieme setting, nagesprekken en colleges.  

Partenaires

  • In het kader van : Noorderzon
  • Stad : Groningen
  • Dates : 17 t/m 26 augustus 2023