Pedagogische workshop creatief schrijven en tekenconcert in de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Een pedagogische workshop creatief schrijven en een tekenconcert vinden plaats op 25 november in het kader van de internationale dag van de leraar Frans.

Op 25 november vieren we de internationale dag van de leraar Frans. Het Insitut français NL organiseert dan, in samenwerking met de Openbare Bibliotheek Amsterdam, een pedagogische workshop creatief schrijven en een tekenconcert over het thema poëzie.

  1. De pedagogische workshop poëtisch schrijven (gedicht, haiku, kalligram, enz.). Deze workshop zal gaan over hoe je een workshop creatief schrijven in kunt zetten tijdens de les Frans om de schrijfvaardigheid van de leerlingen te verbeteren. De workshop is enkel voor docenten. Inschrijven kan hier.
  • Het poëtische tekenconcert. De Franse fluitiste, Sarah Ouakrat, en de Nederlandse striptekenaar en -scenarist, Hanco Kolk, bieden dit poëtische en muzikale evenement aan. Op het podium worden live tekeningen gemaakt, die vervolgens worden getoond op groot scherm. Dit gaat gepaard met het lezen van Franse gedichten.

Het tekenconcert is gratis en voor iedereen toegankelijk. Reserveren is verplicht om de Forumzaal van de Openbare Bibliotheek Amsterdam te betreden. Klik hier voor meer informatie en om te reserveren.

Over

De internationale dag van de leraar Frans is een dag voor alle leraren Frans in de wereld. Het Institut français NL hecht veel waarde aan deze dag. Het doel is om het beroep van leraar Frans te promoten door middel van pedagogische activiteiten en evenementen.

Fluitiste

Sarah Ouakrat, oorspronkelijk afkomstig uit Parijs, is eerste fluitiste van het Nederlands Balletorkest van de Amsterdamse Opera en lid van het hedendaagse muziekensemble “Collegium Novum Zürich” in Zwitserland. Ze maakt ook deel uit van het nieuwe rebellencollectief Pynarello, gevestigd in Nederland. Sarah verdeelt haar tijd tussen haar carrière als soliste (recitals en kamermuziekconcerten) en als orkestmusicus, terwijl ze andere professionele musici begeleidt bij de realisatie van hun projecten.

Striptkenaar en -scenarist

Hanco Kolk is sinds 1984 werkzaam als striptekenaar en -scenarist. Hij weet inmiddels dus alles van strips en de omvang en de mogelijkheden van het medium fascineren hem steeds opnieuw. Zijn werk varieert van redactionele illustraties tot grappige krantenstrips en van klassieke Belgische slapstick tot artistieke grafische romans. In de loop van de jaren heeft hij internationale erkenning gekregen. Kolk is ook docent van de studie Comic Design, waar studenten worden opgeleid tot zelfstandig striptekenaar, aan ArtEZ University of the Arts in Zwolle.

Recitant

Eliane Else Heijnen is een 28-jarige alumna van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Ze werkt als muziekdocente en koordirigente. Ze vindt het vooral interessant, wanneer verschillende vormen van artistieke expressie samenkomen. In haar onderzoek als performer probeert ze muziek, theater en beeldende kunsten met elkaar te vermengen. Heijnen rondt momenteel de opleiding Vrije Kunsten af aan de LUCA School of Arts in Gent. Haar focus ligt hierbij op mixed media.

Partners

  • Georganiseerd door: Het Institut français NL
  • In samenwerking met: De Openbare Bibliotheek Amsterdam