Opleiding als examinator-corrector voor leraren Frans in Nederland

Een opleiding voor de eerste bevoegdheid als examinator-corrector is gehouden in mei 2023 op het Lycée Français Vincent van Gogh (Den Haag).

Presentatie

Van 10 t/m 12 mei 2023 kwamen 19 leraren Frans van scholen die bij het netwerk DELF Scolaire in Nederland zijn aangesloten, bij elkaar op het Lycée Français Vincent van Gogh in Den Haag voor een driedaagse opleiding om bevoegd te worden als examinator-corrector van het DELF A1-B2. De opleiding werd verzorgd door de heer Fabien Calatayud.

Tijdens deze opleiding konden de deelnemers hun kennis versterken over het ERK (Europees Referentiekader voor Moderne Vreemde Talen), de inhoud en de uitdagingen van de toetsing van het DELF, alsmede de taken van France Education international.

Na afloop van de opleiding zijn de leraren 5 jaar bevoegd om op te treden als examinator bij het mondeling en als corrector bij het schriftelijk van de examenrondes van het DELF.

Deze opleiding stelde het Institut français NL, de organisator van het evenement, in staat om niet alleen het netwerk DELF Scolaire in Nederland te versterken en te promoten, maar ook de leraren de mogelijkheid te bieden hun leerlingen voor te bereiden op de examens en van gedachten te wisselen over de uitoefening van hun vak. We hopen hen tijdens de volgende examenrondes van het DELF te mogen begroeten.

Over

Het Institut français NL beheert het netwerk DELF Scolaire, waarbij meer dan 200 scholen op het hele Nederlandse grondgebied zijn aangesloten. Het DELF Scolaire is bestemd voor leerlingen (12-18 jaar) van de onderbouw (collège) en de bovenbouw (lycée) in Nederland. Het gaat om een diploma in de Franse taal op 4 verschillende niveaus (A1-B2 volgens het ERK), dat wordt afgegeven door het Franse ministerie van Onderwijs. Dankzij deze certificatie kunnen leerlingen na de middelbare school hun studie vervolgen op Franstalige hogescholen en universiteiten.

Partners