Cultureel partnerschap: de tentoonstelling “Ungovernable Bodies” van de Franse kunstenaar Anaïs Borie ondersteund bij Huidenclub  

Het Institut français NL werkt samen met Huidenclub, een experimenteel platform gewijd aan hedendaagse cultuur in Rotterdam, en ondersteunt de solotentoonstelling van de Franse kunstenaar Anaïs Borie, van 16 september t/m 30 oktober 2023.

Het Institut français NL ontwikkelt culturele partnerschappen met de Nederlandse culturele instellingen die de hedendaagse Franse creatie in Nederland bevorderen en die de mobiliteit van kunstenaars en culturele professionals naar Nederland mogelijk maken. 

Ungovernable Bodies, Anais Borie © Michele Margot, Huidenclub

Het Institut français NL werkt samen met Huidenclub, een experimenteel platform gewijd aan hedendaagse cultuur in Rotterdam, en ondersteunt de solotentoonstelling Ungovernable Bodies van de Franse kunstenaar Anaïs Borie , gepresenteerd van 16 september t/m 30 oktober 2023. 

Ungovernable Bodies, curated door Liv Vaisberg, mede-oprichter van Huidenclub, is een nieuw hoofdstuk in de ontwikkeling van een opera van kunstenaar Anaïs Borie. In de vorm van een tentoonstelling onderzoekt deze uitwerking van de opera de kracht van de stem als emancipatorische kracht. Het vertelt het verhaal van een groep vrouwen die bevrijding zoeken door middel van hun stem, en begint aan een reis van oorlog, zelfontdekking en het vormen van hun eigen gemeenschap. 

Een slotevenement, met een performance en discussie tussen kunstenaar Anaïs Borie en geluidsontwerper Amédée de Murcia, zal plaatsvinden op 27 oktober 2023 om 19.30 uur. 

Ungovernable Bodies, Anaïs Borie © Michele Margot, Huidenclub  

Over

Huidenclub is een experimentele ruimte voor hedendaagse cultuur gevestigd in Rotterdam. Vernoemd naar het omgebouwde industriële gebouw waarin het is gevestigd (een voormalige leerlooierij), presenteert Huidenclub zich als een platform voor het uiten van verhalen over hedendaagse vraagstukken.  

Informatie