Receptie voor de beste DELF Scolaire studenten in 2023

De kandidaten met de beste resultaten voor de DELF Scolaire examens in 2023 werden uitgenodigd op de residentie van de ambassadeur van Frankrijk in Den Haag.

Voor het derde achtereenvolgende jaar werden op 29 november 2023 meer dan 70 deelnemers (leerlingen, docenten Frans en ouders) die 31 Nederlandse scholen vertegenwoordigden, uitgenodigd op de residentie van de ambassadeur van Frankrijk in Nederland voor het vieren van de beste resultaten van de DELF Scolaire sessies.

François Alabrune, de ambassadeur van Frankrijk in Nederland, feliciteerde de leerlingen met hun uitstekende resultaten van de twee DELF Scolaire sessies 2023 en reikte hun diploma’s uit. Hij benadrukte het belang van het leren van Frans en andere vreemde talen tijdens de schooljaren en van het behalen van een certificaat, zoals het DELF Scolaire, dat het taalniveau van studenten documenteert: dit is ongetwijfeld een paspoort voor persoonlijk, educatief en professioneel succes in een veeltalige en multipolaire wereld. De ambassadeur bedankte ook de ouders en de Franse leraren voor hun steun en voor hun werk bij het promoten van de DELF Scolaire in Nederland.

In 2023 behaalden 487 leerlingen hun diploma in de maart-sessie en 1.213 leerlingen in de juni-sessie. Deze leerlingen volgden een VWO, HAVO of VMBO opleiding. Door het behalen van dit officiële  diploma dat levenslang geldig is, kunnen zij hun taalvaardigheden valideren. Ook gebruiken sommige studenten het om te studeren en stage te lopen in een Franstalig land.

Over

Het DELF Scolaire is het algemene examen Frans voor Nederlandse scholen. Het wordt aangeboden en afgenomen door France Education International en in Nederland georganiseerd door het Institut français NL.

Partners

  • Georganiseerd door : Institut français NL
  • In samenwerking met : France Education international