Hartslag #20: de tentoonstelling “De Zonnekoning en Oranje – Slaags aan de Maas” in het Limburgs Museum in Venlo 

Onze hartslag #20 nodigt je uit om de tentoonstelling “De Zonnekoning en Oranje – Slaags aan de Maas” te ontdekken in het Limburgs Museum van 10 juni 2023 t/m 7 januari 2024.

Het Institut français NL deelt zijn “hartslag” om je te helpen de hedendaagse Franse creatie in Nederland te ontdekken waar je hart sneller van gaat kloppen.

Bij deze hartslag kun je kans maken op uitnodigingen voor de tentoonstelling De Zonnekoning en Oranje – Slaags aan de Maas in het Limburgs Museum in Venlo van 10 juni 2023 t/m 7 januari 2023. 

Abonneer je op het Instagram-account van het Institut français NL en waag je kans door een vraag te beantwoorden in een Instagram story. De winnaars worden via hun Instagram-account gecontacteerd. 

Portrait équestre de Louis XIV, Charles le Brun, 1660-1679, huile sur toile, 325 x 250 cm. Collection du Musée des Beaux-Arts de la Ville de Tournai

De Zonnekoning en Oranje – Slaags aan de Maas

Eeuwige roem, dat was wat Zonnekoning Lodewijk XIV hoopte te bereiken met de inname van Maastricht. De machtige vestingstad wilde hij hoogstpersoonlijk veroveren. Kort daarna probeerde ook de jonge Oranjeprins Willem III Maastricht in te nemen. Het is het begin van een decennialange rivaliteit. Over deze twee persoonlijke tegenstanders, en wat hun botsende ambities voor de inwoners van het Maasdal betekenden, gaat de grootse tentoonstelling De Zonnekoning en Oranje – Slaags aan de Maas, in samenwerking met Service Historique de la Défense en Musée national des châteaux de Versailles et de Trianon. Een unieke kans om deze historische giganten nu eens echt te leren kennen. En dat allemaal 350 jaar nadat de Zonnekoning in 1673 Maastricht veroverde. 

Over

Het Limburgs Museum is een museum over de cultuur en geschiedenis van Limburg.   Het museum verzamelt, toont en deelt de verhalen van Limburg. Het wil een diverse en inclusieve dialoog mogelijk maken. 

Informations pratiques