Pedagogisch dossier : bezoek de tentoonstelling “De Zonnekoning en Oranje” in het Limburgs Museum in Venlo

Pedagogish dossier #7 voor een bezoek in het Frans aan de tentoonstelling “De Zonnekoning en Oranje” in het Limburgs Museum in Venlo

Over

De thematische pedagogische dossiers zijn bedoeld om docenten Frans te helpen bij het ontwikkelen van lessen,series van lessen of interdisciplinaire projecten. 

Elk dossier nodigt uit tot het verkennen van de Franse taal en cultuur aan de hand van een thema dat wordt benaderd vanuit een multi-disciplinaire invalshoek. Deze aanpak biedt de gelegenheid om grenzen tussen verschillende schoolvakken te doorbreken en Frans te combineren met andere vakken. De interdisciplinaire werkwijze geeft leerlingen ook de mogelijkheid om verbanden te leggen tussen verschillende vakken en hun kennis over diverse onderwerpen te combineren.

Meer informatie

Dit pedagogisch dossier voorziet docenten Frans in Nederland van lesmateriaal voor een bezoek in het Frans aan de tentoonstelling “De Zonnekoning en Oranje” in het Limburgs Museum in Venlo. 

Het geeft inzicht in twee vorsten, de Franse Lodewijk XIV en de Nederlandse Willem III, de ambities van deze twee tijdgenoten in de 17e eeuw, en hun confrontatie tijdens de slag om Maastricht. Er wordt ook gekeken naar hun relatie met imago en beeldvorming.

Het pedagogisch dossier

Het pedagogisch dossier biedt leraren Frans twee opties: 

  • Je eigen imago creëren als ‘machtig man’
  • Kunst in dienst van de politiek

Het dossier bevat een studentenversie (klaar voor gebruik) en een docentenversie met modelantwoorden.


Meer informatie