Studeren in Frankrijk – jouw stappenplan

Het Institut français NL ondersteunt (toekomstige) studenten bij hun studieprojecten in Frankrijk. Ontdek Frankrijk, de studieprogramma’s en de financieringsmogelijkheden en sluit je aan bij de France Alumni-familie!

1. Kies voor Frankrijk

Ben je op zoek naar een opleiding? Raadpleeg de verschillende catalogi:

2. Visumaanvraag

De procedure heeft alleen betrekking op niet-Europese studenten die in Nederland wonen en/of een opleiding in Nederland volgen en die hun academische loopbaan (inclusief cursussen Frans) in Frankrijk willen voortzetten. De betrokken studenten moeten voor hun studie in Frankrijk een visum voor lang verblijf aanvragen.

3. Studiebeurzen

Sinds 2001 hebben al ruim 140 studenten afkomstig van alle instellingen voor hoger onderwijs in Nederland de kans gekregen om in Frankrijk te gaan studeren of een onderzoeksstage te doen dankzij de studiebeurzen van het Institut français NL. Deze studenten hebben hun opleiding in verschillende disciplines kunnen voltooien aan erkende instellingen die bekend staan om de hoge kwaliteit van hun onderwijs.

Ontdek al onze beurzen op: Studiebeurzen: open call 2023 – Institut français des Pays-Bas (institutfrancais.nl)

Voor studenten die een mobiliteit doen buiten het kader van Erasmus+ is de procedure als volgt:

  • Dien per e-mail een aanvraag in bij het Institut français NL dat een officieel academisch advies uitbrengt.
  • Het IFNL stuurt dit academisch advies door naar het Franse consulaat in Brussel en bevestigt dit per e-mail aan de visumaanvrager.

4. France Alumni   

France Alumni is een netwerk van oud-studenten van het Franse hoger onderwijs. Het stelt je in staat contact te houden met je studiegenoten en je professionele kansen te vergroten.

FRANCE ALUMNI: EEN WERELDWIJD NETWERK

Het platform France Alumni is aanwezig in meer dan 100 landen en telt meer dan 325.000 studenten en oud-studenten van het Franse hoger onderwijs (juni 2020). Het stelt hen in staat een sterke band met Frankrijk te onderhouden door artikelen te publiceren en bijeenkomsten over de hele wereld te organiseren.

Word lid van onze familie door je aan te melden bij France Alumni des Pays-Bas op LinkedIn en door een account aan te maken op het wereldwijde netwerk op www.francealumni.fr.

Over

Het Institut français NL helpt (toekomstige) en studenten bij hun plannen om in Frankrijk te gaan studeren. We geven presentaties over het Franse hoger onderwijs, zijn aanwezig op studentenbeurzen in Nederland en staan voor je klaar voor al je vragen.

Het doel van deze acties is dat we studenten in Nederland kennis laten maken met de mogelijkheden binnen Franse scholen en universiteiten. . Voor alle vragen met betrekking tot studeren in Frankrijk (opleiding, huisvesting, praktische voorbereidingen) kun je bij Campus France terecht. Het IFNL is verantwoordelijk voor Campus France in Nederland, inclusief het uitreiken van beurzen, het France Alumni netwerk en de contacten met universiteiten in Frankrijk en Nederland.

Meer informatie? Neem contact op met Marnix Satter: marnix.satter@institutfrancais.nl

Partners

  • Georganiseerd door : Institut français NL
  • In samenwerking met : France Alumni, Campus France.